ProjectnaamVerbouwing herenhuis Michele & SaraOpdrachtgeverParticulierLocatieDen HaagProgrammaInterieurontwerpMaatwerkVerlichtings- en electraplanStatusRealisatiefaseJaar2021 -

In realisatiefase

 

Een ontwerp voor een verbouwing van een herenhuis voor Michele & Sara. Voor de begane grond, eerste en deels tweede verdieping is een ontwerp gemaakt. Het uitbreken van de kleine keuken en moderniseren van het interieur was het belangrijkste focuspunt. De keuken is voor Michele & Sara een belangrijke plek; het is de plek om samen te komen, familie te ontvangen en is daarmee hèt centrum van de woning.

 

Ook werd er gekeken naar meer connecties tussen de ruimtes, inachthoudend dat het karakter van de woning behouden blijft. Een dubbele glazen tussendeur geeft meer connectie tussen de gang en de leefruimte. Het doorbreken van de keuken heeft gezorgd voor een ware leefkeuken en geoptimaliseerde looproute naar de tuin toe. Door het toevoegen van een extra balken constructie, is het mogelijk geworden om een deel van de draagwand naar de keuken weg te halen. De hoge keukenkasten in walnotenfineer accentueren de hoogte van de ruimte. De olijfgroene keuken met gouden handgrepen geven een moderne look aan de keuken met een klassiek knipoog naar de bouwtijd van de woning.