Dit jaar draait de wereld (helaas) om de coronacrisis. Door Covid-19 zitten we thuis of proberen we zoveel mogelijk binnenshuis te blijven. We gaan creatief èn productief met onze zeeën van vrije tijd om én we willen meer in onze huizen gaan investeren. Zo worden opeens die klusjes in en om het huis eindelijk geklaard, kopen we menig tuincentra leeg en geven we onze woningen een make over. Logisch, want opeens spenderen we al onze dagen en uren binnen door. Ons thuis is nog nooit zo belangrijk geweest als nu. Ik ben benieuwd hoe anders we nu leven, in deze tijd van coronacrisis. Waarin en hoe investeren we in onze woningen? En waar worden we op dit moment het meest blij van, while being indoors? Dit is een artikel uit de reeks Zo wonen deze interiorlovers in tijden van Corona en deze week spreek ik Klaas Hogeweg. Lees je mee?

 

Hoi Klaas! Bekende Instagrammer, mede-eigenaar van de webshop Koya Living èn interieurontwerper. Op social media deel je nieuwe interieuraccessoires van Koya Living en geef je een kijkje in je prachtige herenhuis in Den Bosch, waar je samen met hond Pug woont. Hoe gaat het?
“Met mij gaat het goed! Natuurlijk is het leven wel even anders dan dat ik gewend was, maar ik moet zeggen dat ik me snel heb weten aan te passen aan deze “nieuwe manier” van leven. Gelukkig heb ik genoeg te doen op dagelijkse basis en hoef ik me dus echt niet te vervelen.”

 

Hoe is jouw dagelijks leven veranderd ten tijden van deze intelligente lockdown?
“Ik werkte al veel vanuit huis, dus in dat opzicht is er eigenlijk niet veel veranderd. Wel kunnen interieurprojecten moeilijker tot stand komen omdat je daarbij natuurlijk bij mensen thuis moet komen om adviezen te geven, maar daar heb ik nu de facetime adviezen voor in het leven geroepen! Voor veel mensen is dat een goede oplossing. Verder ging ik voor de lockdown veel uit eten, dat is natuurlijk niet meer mogelijk. Het gevolg hiervan is dat ik nu regelmatig in de keuken te vinden ben, waardoor mijn kookskills wel echt zijn verbeterd! Dus deze rare tijden zorgen ook voor positieve punten soms!”

 

Wat is het nieuwste item dat je hebt aangeschaft?
“De laatste aankoop die ik heb gedaan zijn de nieuwe eetkamer tafel en stoelen, voorheen stond hier een (te grote) langwerpige tafel die echt niet in de ruimte paste. Die is gelukkig ingeruild voor een ronde variant met prachtige stoelen. Daar ben ik super blij mee! De ruimte is een stuk praktischer ingericht nu. De ronde vorm doet het altijd goed in mijn interieur, aangezien ik vrij smalle ruimtes heb hier thuis.”

 

 

Van welk object in je woning word jij het meest blij op dit moment?
“Ik ben echt heel blij met mijn nieuwe elementen bank van Sofacompany. Ik wissel heel regelmatig van interieur en ook qua opstelling is het bijna wekelijks anders. Alle losse elementen zorgen voor meer mogelijkheden en daar hou ik van! Ook de uitstraling van deze bank is een stuk meer van nuten opzichte van mijn vorige bank, dus ik kan er weer even mee vooruit!”

 

Wat is jouw favoriete plekje in huis tijdens deze coronacrisis?
“Eigenlijk is dat geen plek in huis, maar in de tuin! Gelukkig hebben we de afgelopen weken veel mooi weer gehad, waardoor ik vaak in de tuin te vinden ben. Op de loungebanken achter in de tuin in de zon met een drankje, dat is toch perfect!?”

 

Door het vele thuis zitten wordt menig huis en tuin aangepakt. Wat is het laatste dat je in het huis hebt aangepakt? Staat er al een volgend project op de planning?
“Toevallig heb ik afgelopen weekend mijn kledingkast uitgebreid, dat was hard nodig want ik kwam behoorlijk wat ruimte te kort. Ik heb schappen gemaakt voor mijn schoenen en een rails opgehangen voor extra hangruimte. Het geheel ziet er strak en netjes uit nu.”

 

Wat staat er nog op je wishlist?
“Een groter huis! Het liefst in Amsterdam. Ik woon nu 3 jaar in dit huis, en ik merk echt dat ik het te klein aan het worden is. Ik vind de locatie nog steeds geweldig en het pand is prachtig, maar er had 1 extra slaapkamer bij moeten zitten. De zoektocht naar een ander huis is al een tijdje aan de gang, maar met de huidige huizenmarkt twijfel ik of het handig is om te verhuizen. Even afwachten dus!”

 

Tot slot: Heb je tips voor mensen die hun woning een frisse make-over willen geven?
“Je hoeft niet altijd grote ingrepen te doen om je woning er totaal anders uit te laten zien. Kies bijvoorbeeld voor een nieuwe kleur op een opvallende muur in je huis of koop een paar grote planten om de ruimte die frisse zomerlook te geven! Ik werk zelf altijd met lichte kleuren in de zomer en donkere kleuren in de winter. Op dit moment zie je dus bij mij thuis veel zandkleuren in combinatie met wit en materialen als bamboo en linnen. Dit geeft direct een frisse look aan je interieur.”