Als je een keer goed wilt dineren in Rotterdam en op zoek bent naar een plekje dat nèt iets specialer is dan elk ander restaurant, dan is Ají de perfecte plek. Ik zal eerlijk toegeven dat ik dit pareltje met toeval tegen het lijf liep. Maar wat ben ik blij dat ik deze ontdekking heb mogen doen.

 

Een restaurant met invloeden uit het oosten en het zuiden
Aji, een restaurant in de Pannekoekstraat in Rotterdam is sinds november 2017 geopend en is door Mario Ridder en Pelle Swinkels opgezet. De keuken serveert gerechten met invloeden uit het oosten èn het zuiden. Deze zijn geïnspireerd door de vele reizen van Pelle door Zuid-Amerika en Azië. Mario die je o.a. zou kunnen kennen van sterrenrestaurant Joelia, CEO baas van het vlees en CEO baas van de lunch, bedacht samen met Pelle het nieuwe concept van Ají.

 

Een combinatie van invloeden in het interieur
Het interieur van Ají voelt bij binnenkomst direct warm en welkom aan. De combinatie van oosterse en Zuid-Amerikaanse invloeden zijn naast de gerechten ook goed te zien in het interieur. De twee wandillustraties zijn de eyecatchers van het restaurant. In de vrolijke en tropische wandillustratie, die ontworpen is door Rotterdams duo Bier en Brood, komen de vermenging van de Aziatische en de Zuid-Amerikaanse keuken duidelijk naar voren.

Een verrassende combinatie die overigens niet alleen in het eten maar ook in het interieur erg goed heeft uitgepakt. Zo zie je mozaïek tegels op de vloer, een vrolijke print aan de wand, oosterse takken en lampionnen. Dit in combinatie met designmeubilair als FDB J110 en About a Chair van Hay, zorgt voor een goede balans tussen authentiek en modern.

 

Een interieur tot in het detail doorgevoerd
Een stukje verder vind je een wand bekleed met donker groene tegels in een vissengraat patroon. Aan die zelfde wand hangt er boven een zitbank een te gekke spiegel. Er is geen enkel hoekje in het interieur over geslagen; over elk detail is nagedacht, overigens net als de gerechten die ze serveren.

 

Restaurant Ají
Pannekoekstraat 40A
3011 LH Rotterdam
restaurantaji.nl