Rotterdam, we meet again! Inmiddels kan ik de conclusie trekken dat Rotterdam de stad is van dè toffe hotspots. Mocht je benieuwd zijn naar een modern restaurant in een industrieel jasje dan is dit jouw plekkie. Of als je gek bent op pizza’s, òf als je op zoek naar een goede plek voor date night. Ontdek Old Scuola, de moderne hotspot met charmante en industriële vibes.

 

Rotterdam is dus de place to be. Ook is dit restaurant inmiddels het derde interieur van IWT dat is opgevallen. Ik begin een ritme te herkennen and I like it.

 

Een Italiaans restaurant in een industrieel jasje
Old Scuola is opgezet door ingenieur Daniël en archeoloog Marco. Two guys die het heft in eigen handen namen en hun eigen pizza place creëerden. Het restaurant bevindt zich in Het Industriegebouw te Rotterdam. Je vindt Old Scuola op de hoek van HIG met er tegenover een gezellig plein waar je er zomers heerlijk buiten op het terras kan zitten.

 

Het interieur van Old Scuola
De ruimte van het restaurant is hoog, licht en ruim. Verder bestaat het interieur uit een grote open keuken en bar, èn een vide-verdieping waar je een mooi overzicht hebt over heel het restaurant.

Houten tafels en een bar van terrazzo geven het interieur een strakke en moderne look. Dit in combinatie met de rauwe en industriële look van Het Industriegebouw zelf, geeft een stoer effect en versterkt elkaar. De open bar is gesitueerd rondom een betonnen kolom. Deze loopt door in een eettafel op dezelfde hoogte en dit creëert een sociale en laagdrempelige vibe tussen het personeel en jijzelf als gast. Verder bestaat de bar en de keuken bijna volledig uit roestvrij staal; een materiaal dat ook terug komt in details van de sta-tafel.

 

Without any further ado
Dan heb ik het nog niet over de grote pizza-ovens waar je u tegen zegt! Over all is Old Scuola dus een toffe en moderne hotspot met heel lief personeel en – niet geheel onbelangrijk – echt heerlijke pizza’s. Wie neem jij mee op date naar Old Scuola?

 

Old Scuola Pizzeria & Restaurant
Achterklooster 1
3011 RA Rotterdam
oldscuola.nl