Een kantoorontwerp kan meerdere mogelijkheden bieden voor uw werkomgeving. Doordat een kantoorontwerp van de grote lijnen zoals de indeling tot aan details als materiaal en kleur ontworpen kan worden, zal uw nieuwe kantoor-inrichting perfect bij uw bedrijf aansluiten.

Een kantoorontwerp kan meerdere mogelijkheden bieden voor uw werkomgeving. Doordat een kantoorontwerp van de grote lijnen zoals de indeling tot aan details als materiaal en kleur ontworpen kan worden, zal uw nieuwe kantoor-inrichting perfect bij uw bedrijf aansluiten.

Kantoorontwerp

Atelier Perspective ontwerpt functionele en optimale kantoorruimtes. Atelier Perspective helpt graag met het geven van advies en het creëren van een sfeer-volle kantoor-inrichting. We starten door naar uw wensen en stijlvoorkeuren te kijken. Zo wordt gebruik, functionaliteit, routing, sfeer, de identiteit van uw bedrijf  en woon- en levenswijze als Programma van Eisen meegenomen in het ontwerp. Het definitieve kantoorontwerp wordt tot de detail uitgewerkt. Het meubelontwerp wordt uiteraard zo volledig mogelijk gepresenteerd zodat externe partijen, zoals een aannemer, direct aan de slag kan. Een kantoorontwerp wordt gepresenteerd middels:

Meerdere conceptontwerpen: biedt u de mogelijkheid te kiezen
3D Visuals: deze verduidelijken het ontwerp
Technische tekeningen: handig voor een meubelmaker en realisatie
Plattegrond, aanzicht & doorsneden: verduidelijken de indeling
Detailtekeningen: indien gewenst

Ontwerpfases

Tijdens een gezellige vrijblijvende kennismaking kom ik bij u langs om al uw interieurwensen te bespreken. Ook bent u altijd welkom op het kantoor van Atelier Perspective voor een kopje koffie. Met deze kennismaking kunt u meer vertellen over uw interieurwensen, stijl en voorkeuren. Tevens kan ik iets meer over Atelier Perspective en de ze werkwijze vertellen. Hiermee krijgt u een goed beeld van alle verschillende stappen in een ontwerpproces.

In het conceptontwerp kijk ik naar de basis van het ontwerp. Zo wordt bijvoorbeeld indeling, routing, gebruik, materiaal en kleur in het concept meegenomen. Vaak worden er meerdere conceptontwerpen gemaakt, meestal twee à drie zodat Atelier Perspective alle ruimtelijke perspectieven toont. Het concept ontwerp wordt door middel van 3D visuals en plattegronden persoonlijk aan u gepresenteerd èn toegelicht.

Na de presentatie van de concept ontwerpen geeft Atelier Perspective u even de tijd om een concept uit te kiezen om deze verder te laten ontwerpen. Ook is het mogelijk dat uw keuze een combinatie wordt van meerdere concept ontwerpen. Op basis van uw wensen en feedback zullen er twee revisies volgen, waarbij deze wordt aangevuld met een verlichtingsplan, waardoor er een voorlopig ontwerp ontstaat. Deze revisies krijgt u opgestuurd en indien gewenst kan ik de aanpassingen persoonlijk voorlichten en bespreken.

Met wat final touches, komt Atelier Perspective in samenwerking met u en uw feedback tot een goed ontwerp.  Nadat alle facetten uit het ontwerp door u zijn goedgekeurd, spreken we van een definitief ontwerp. De volgende stap is het inschakelen van betrouwbare externe partijen om het ontwerp te laten realiseren. Dat kunt u natuurlijk zelf doen echter mocht u hier zelf de tijd niet voor hebben, biedt Atelier Perspective ook projectbegeleiding aan.

Mocht er in een interieurontwerp of kantoorontwerp een meubel op maat gemaakt worden, dan is het belangrijk dat de meubelmaker goede tekeningen en afmetingen bij de hand heeft. Atelier Perspective kan een ontwerp tot in de details uitwerken.

Atelier Perspective biedt ook project begeleiding. Hierbij ben ik de contactpersoon tussen de uitvoerende partijen en uzelf. Daardoor heeft u meer tijd over voor andere zaken. Zo horen bij project begeleiding bepaalde  taken zoals het aanvragen van offertes (kostenraming), besprekingen met externe partijen zoals bijvoorbeeld schilders, aannemers en meubelmakers.

– Neem contact op