Afgelopen maand was ik in Barcelona. Er stonden een paar locaties hoog op het lijstje om te bezoeken. Het Cotton House Hotel aan de Gran vía De Les Corts Catalanes stond met stip bovenop deze lijst. En hij stelde niet teleur.

 

Het voormalige Fundación Textil Algodonera
Het Cotton House Hotel is een hotel in het voormalige hoofdkantoor van – zoals de naam ook al zegt – de Cotton Textile Foundation “Fundación Textil Algodonera”. Het 19e eeuwse gebouw is gebouwd toen de textielwereld op zijn hoogtepunt was. Later onderging het gebouw een flinke renovatie dat zich in 2015 resulteerde tot het ontstaan van het prachtige Cotton House Hotel. Tijdens de renovatie zijn alle oorspronkelijke elementen van het gebouw behouden gebleven. Het interieur is ontworpen door Lázaro Rosa-Violán.

 

 

Cotton House Hotel
Alles van het interieur klopt. Tot in de kleinste details. Dit zorgde ervoor dat deze hotspot een onvergetelijke herinnering bij mij heeft achter gelaten. Hoe? Dat zal ik je uitleggen.

Een bezoek aan het Cotton House Hotel bezorgde mij dus een ervaring die ik niet snel zal vergeten. Bij binnenkomst komt de geur van vers gewassen katoen en een vriendelijke glimlach van de receptionist je tegemoet. Daarna loop je via een grote trap de lounge ruimte binnen op de eerste verdieping. De lounge ruimte bestaat uit hoge houten lambrisering in combinatie met de mosgroene wanden. Pompeuze fauteuils, een gigantische open haard en de gouden details in het interieur geven deze ruimte een warme uitstraling.

 

Bar Batuar
De bar en restaurant van het hotel, genaamd Batuar, staat in groot contrast met de lounge ruimte. De bar is door de serre een baken van licht en luchtigheid. De gouden details worden ook hier doorgevoerd, echter in combinatie met creme-kleurige wanden. Het personeel dat in katoenen stijlvolle klassieke werkkleding paradeert, het geluid van voetstappen op de houten parketvloer, de warme rijke verlichting en de prachtige gouden details. Kortom; een plek waar je terug in de tijd gaat.

 

Cotton House Hotel
Gran vía De Les Corts Catalanes 670
08010 Barcelona
hotelcottonhouse.com