Afgelopen weekend was ik met een vriendin samen op zakenreis in Berlijn. Om inspiratie op te doen èn omdat we afgelopen zomer beide afgelopen jaar vakanties hadden overgeslagen. Twee vliegen in één klap inderdaad.

 

We verbleven 2,5 dag in Charlottenburg, een leuke wijk in het westen van Berlijn. Uiteraard had ik een lange lijst van hotspots voorbereid en hebben we helaas niet alles kunnen bekijken. Bij deze neem ik je mee naar de plekjes die wij het leukst vonden èn hoop ik dat je een aantal hotspots ook mee kunt pakken die wij helaas niet hebben kunnen bezoeken. Komen ze!

 

Verblijf bij Sir Savigny
We hadden een prachtig hotel geboekt, namelijk het design hotel Sir Savigny. Prachtige kamers, fijne service en een heerlijk restaurant. > Lees hier meer over ons verblijf in Sir Savigny.

 

 

Lunchen bij House of Small Wonder
Deze hotspot ontdekte ik al snel, en je zal House of Small Wonder wel vaker tegen komen als je ‘must-see’ lijstjes van Berlijn op Google zoekt. En terecht. Maar echt. Het interieur is prachtig en het eten.. Mijn god jongens, het eten is er heerlijk. Ik kan mij goed voorstellen dat je hier terug wilt komen, want zo ook ik wil alles op de menukaart proberen! Reserveer wel even van tevoren want het loopt er storm.

Update: Deze locatie is tijdelijk gesloten. Ze hebben een andere tijdelijke locatie geopend. 

 

Schwarzes Café
In West heb je een heel leuk restaurantje en café Schwarzes Café. Enorm leuk om na het diner er een drankje te doen. Verder hebben ze een enorme menukaart voor zowel diner als ontbijt.

 

Beuster Bar
Neukoln is een wat rauwere wijk in het zuid-oosten van Berlijn en enorm leuk om te borrelen, goed bij te praten en mensen te kijken! Zo heb je in de straat enorm leuke wijkjes in de Weichelsestrasse zoals café en restaurant Beuster Bar. Reserveer wel van tevoren want het is er altijd super druk.

 

Cocktails drinken bij Nathanja & Heinrich
Zo heb je ook in de zelfde straat als Beuster in de Weichelsestrasse een super leuke bar Nathanja & Heinrich. Old school rauwe vibes, goede cocktails, alleen maar locals en fijne muziek. Kortom een low key sfeertje en typisch Berlijns.