De hal en entree zijn de eerste indrukken die jijzelf als bewoner en gasten krijgen van je huis. De entreehal is het visitekaartje van je huis, zeg ik ook wel eens. Het is belangrijk om deze ruimtes optisch te vergroten en tegelijkertijd een stijlvolle en gastvrije sfeer te creëren. In deze blog deel ik 10 interieurtips om je te helpen de perfecte entreehal te creëren die indruk maken en een ruimtelijk gevoel geven.

10 interieurtips voor de kleine entreehal:

 1. Ga voor gekleurde muren:
  Vaak wordt er gezegd dat een witte wand het meest optisch vergroot, maar daar ben ik het niet altijd mee eens. Kies voor lichte of natuurlijke kleuren op de muren van de hal en entree. Lichte en warme kleuren kleuren reflecteren het licht en geven de ruimte een ruimer en welkom gevoel. Vermijd wel hele donkere kleuren, omdat die een ruimte juist kleiner laten lijken. Door te spelen met lichte tinten op de muren, creëer je een frisse en ruime uitstraling.
 2. Strategische spiegels:
  Hang spiegels op strategische plaatsen in de hal en entree om de ruimte optisch te vergroten. Spiegels reflecteren het licht en creëren een gevoel van diepte. Kies voor een grote spiegel of maak een collage van verschillende formaten spiegels. Door ze op strategische plekken te plaatsen, zoals tegenover een raam of tegenover elkaar, wordt het licht weerkaatst en lijkt de ruimte groter en luchtiger.
 3. Transparante materialen:
  Gebruik transparante materialen, zoals glazen deuren, wandpanelen of kapstokken. Deze materialen zorgen voor een visuele doorkijk en geven de hal en entree een licht en ruimtelijk karakter. Een glazen deur of wand laat het licht doorstromen en verbindt verschillende ruimtes met elkaar, waardoor de hal en entree groter lijken.
 4. Goede verlichting:
  Verlichting speelt een cruciale rol in het vergroten van de hal en entree. Zorg voor voldoende natuurlijk licht door bijvoorbeeld ramen naast de voordeur te plaatsen. Daarnaast kun je gebruikmaken van verschillende lagen kunstmatige verlichting, zoals plafondlampen, wandlampen en vloerlampen, om de ruimte gelijkmatig te verlichten en diepte te creëren. Een goed verlichte ruimte oogt ruimer en uitnodigender.
 5. Minimalistische inrichting:
  Houd de hal en entree vrij van overbodige meubelstukken en decoratieve elementen. Kies voor een minimalistische inrichting om de ruimte open en luchtig te houden. Beperk het aantal items en creëer voldoende negatieve ruimte. Minimalisme zorgt voor een rustige en opgeruimde uitstraling, waardoor de ruimte groter lijkt dan deze werkelijk is.
 6. Verticale accenten:
  Benadruk de hoogte van de ruimte door gebruik te maken van verticale accenten. Denk aan hoge kasten, verticale lambrisering, schilderijen die naar boven reiken of lange gordijnen. Hierdoor wordt de aandacht omhoog getrokken en lijkt de hal en entree groter. Door de nadruk op de hoogte te leggen, wordt de ruimte visueel vergroot en voelt het geheel ruimer aan.
 7. Verborgen opbergruimte:
  Zorg voor voldoende opbergruimte in de hal en entree om rommel te vermijden. Kies voor meubelstukken met verborgen opbergruimte, zoals een bank met opberglades of een console-tafel met manden. Zo blijven de items netjes opgeborgen en oogt de ruimte opgeruimd. Een opgeruimde hal en entree geeft een ruimtelijk gevoel en zorgt voor een aangename eerste indruk.
 8. Slimme meubelplaatsing:
  Plaats meubels op een strategische manier om de doorstroom in de hal te bevorderen en de ruimte te vergroten. Kies voor ondiepe meubelstukken die niet te veel ruimte innemen en zorg voor voldoende loopruimte. Een open en ruime indeling laat de hal en entree groter lijken. Plaats bijvoorbeeld een smalle console-tafel of een ondiepe schoenenkast tegen de muur met een spiegel erboven om een gevoel van ruimte te creëren.
 9. Accentverlichting en spotlights:
  Gebruik accentverlichting en spotlights om bepaalde elementen in de hal en entree te benadrukken, zoals een kunstwerk of een decoratief item. Door de aandacht te vestigen op specifieke details, ontstaat er diepte en visuele interesse in de ruimte. Verlichting kan een krachtig hulpmiddel zijn om de ruimte te vergroten en de aandacht te vestigen op de juiste elementen.
 10. Slimme vloerkeuze:
  Kies voor een vloer die het gevoel van ruimte vergroot. Lichte vloeren, zoals hout, laminaat of tegels in neutrale kleuren, helpen om de hal en entree groter te laten lijken. Vermijd drukke patronen en gebruik liever grote vloertegels of brede planken. Een uniforme en lichte vloer laat de ruimte naadloos overlopen en geeft een ruimtelijk effect.

Met deze 10 interieurtips kleine entreehal, kun je de hal en entree optisch vergroten en tegelijkertijd een stijlvolle eerste indruk achterlaten. Maak van je hal en entree een prachtige en ruimtelijke binnenkomst die indruk maakt op iedereen die je huis bezoekt. Met maar een paar slimme aanpassingen kun je een stijlvolle en ruime entree creëren die een positieve eerste indruk achterlaat.