Vorige maand ben ik met the family een paar weken op vakantie geweest in Noord Italië. Vlak boven Venetië hebben we 6 schattige steden bezocht. Daar hebben we uiteraard ook leuke restaurants opgezocht en heerlijk gegeten. Om jullie niet te onthouden van deze hotspots wil ik graag deze leuke plekjes met jullie delen. Komen ze dan!

 

De locatie Vicenza

Vicenza is een mega schattig en gemoedelijk stadje links van Treviso. Een stad vol met historie, gezellige cafétjes met live muziek en heerlijke pasta’s. Zo hebben we heerlijk gegeten bij Antica Casa Della Malvasia, een restaurant dat in een schattige steeg naast de piazza te vinden is. Naast goed eten en heerlijke wijnen is ook de bediening hier enorm leuk.

 

 

Live muziek in Cucù

De gezellige en gemoedelijke bar Cucù is te vinden aan de andere zijde van de Piazza. Met stijlvolle details, een mooie eetrol-kleur aan de wand en toffe design stoelen van o.a. Vitra. En vergeet ook niet de prachtige Terrazzo vloer!

 

 

Beide locaties zijn beide het zeker waard om een bezoekje aan te wagen. Verder zijn er nog andere interior related plekjes die ik erg aanraad.

– Villa Rotonda, Vicenza
– Villa Valmarana ai Nani, Vicenza
– Ristorante Danieli, Bassano del Grappa
– Ristorante Birreria Ottone, Bassano del Grappa
– Tombe Brion van Carlo Scarpa, Asolo