Stad van cultuur en architectuur

Jullie weten het wellicht al maar Barcelona is één van mijn favoriete steden. Het heeft de stad, architectuur en cultuur, een fijn uitgaansleven èn heel veel leuke restaurants (waar je overigens goed kunt eten). Een perfecte bestemming voor een citytrip dus. Inmiddels heb ik de stad inmiddels een paar keer mogen bezoeken, niet gek dat het inmiddels een beetje als een tweede thuis voelt. Het laatste bezoek was in Oktober met het doel om inspiratie op te doen.

Naast de fijne hotspot het Cotton House Hotel, heb ik toen veel mooie interieurs gezien èn heb ik op twee hele mooie locaties mogen overnachten. Ik neem je voor even mee op reis naar Barcelona, de prachtige hotspots en ik heb alle leuke tips voor je op een rijtje gezet!

Verblijven in Barcelona

Een paar jaar geleden was het erg leuk om via AirBnB een leuk verblijf te regelen in Barcelona. Echter was er jarenlang een overvloed aan toeristen in de stad te vinden, tot ergernis van de locals aan toe. Dit zorgde ervoor dat de regels van Air BnB strenger werden en de prijzen omhoog schoten. Op dit moment zou ik aanbevelen om een leuke locatie via een website als Booking.com te regelen.

Ikzelf verbleef op twee locaties; de verborgen Boutique 1847 in de wijk Barrio Gotic dus perfect gelegen in het centrum èn vlakbij het strand ofwel Barceloneta. De schattige poort en een prachtige trappenhuis zorgt voor een goede binnenkomer. Het interieur bestaat vooral uit wanden van bakstenen, een badkamer met stalen pui/matglas en stoere industriële elementen.

Een betoverende oase van rust in de bruisende wijk Barri Gotic in het centrum van Barcelona

Magatzem 128

Een andere toffe overblijflocatie is Magatzem 128, een voormalig magazijn dat is omgetoverd tot concept hotel. Los van de goede service van de hotelmedewerkers, de gratis koffie die elke ochtend voor je klaar staat is het Magatzem 128 een heerlijk hotel. Iets wat verder weg van het centrum, maar met een fiets ben je in Barcelona overal binnen no time. Leuk weetje; de lounge hangt vol met kunst van lokale kunstenaars!

Restaurants in Barcelona

Barcelona staat niet stil, jaarlijks komen er steeds nieuwe lunch- en dinerspots bij. Dat deze stad bruist is één ding dat zeker is. Is voor elke foodie, interiorjunkie en Instagramchick natuurlijk perfect. Hieronder een kleine selectie van mijn favoriete (interiorproof)- hotspots.

  • El Nacional — Leuk om aan de bar -onder het genot van tapas, een wijntje- toeristen te bekijken
  • Flax & Kale — Dè health spot van Barcelona met heerlijke gerechten (en fitgirlproof)
  • L’Orwell — Voor een goed ontbijt en goede koffie
  • Bona Sort — Zie foto’s, leuk als je met een groep bent
  • Federal Cafe — Zie foto’s, goede koffie en een fijne plek om te werken